05 март 2012

Бигфут = Трол ?

От десетилетия много хора се опитват да разрешат загадката на "Голямата стъпка" (Бигфут). Тези, които не мислят, че цялата тази история е измама, общо взето се обединяват около една теория - че това е непознато за науката маймуноподобно/човекоподобно същество бродещо в горите на Северна Америка - от Апалачите до Скалистите планини. Но каква е вероятността такова същество да живее на такава голяма територия и да не бъде уловено нито един път? Дали не става въпрос за нещо което не е нормално същество от плът и кръв?

Ако Бигфут можеше да бъде видян от жителите на Скандинавия от преди няколкостотин години, те без съмнение щяха да се провикнат "Трол!" Но тези митични същества познати под различни имена (тролове/огрета/космати гиганти) не са запазена марка само на скандинавския фолклор. Срещат се в легендите и на други народи по света.


Как обикновенно описват троловете? Като гигантски същества, които никога не са напълно в нашия свят. Легендите казват, че когато човек види трол, той го вижда само 10 процента с очите си, а останалите 90 процента, ги "вижда" със съзнанието си. Има ли нещо подобно и при наблюденията на Бигфут? Всъщност има - много очевидци казват, че ясно са видели съществото, но когато са направили снимки, повечето са излезли размазани и неясни - сякаш съществото не е било напълно в нашия физически свят.

Легендите също разказват как ако успеем да вземем козина от един трол, тя в последствие се превръща в слама, а златото на троловете се превръща в камъни. А при Бигфут и досега никой не е успял да намери козина, която да бъде изследвана за ДНК.


Троловете могат да изчезнат без следа - просто се разтварят във въздуха. Много изледователи на Бигфут разказват как са проследявали гигантски стъпки в снега/почвата, които изведнъж свършват в нищото - сякаш съществото е излетяло. Това е още една прилика.

Източник

Ако днешните Бигфут са някогашните тролове е интересно защо тези същества са спрели да се появяват в скандинавските страни, а са се "преселили" в Северна Америка? Или пък не са се оттеглили напълно и от Скандинавия? Прочетете този материал публикуван в МИСТЕРИКА през 2010 година:

Мистерия с изчезнал човек във Финландия

В статията става въпрос за "същество подобно на куче", но може описанието да не е точно - все пак ако виждаме нещото само 10 процента с очите си, а останалото си го доизграждаме с ума...

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Гаргойлите на Чили

2 коментара:

  1. Всичко е във фантазията на отделния индивид:искаш да видиш нещо и ... го виждаш...Всъщност, много мистерии в нашето ежедневие, минало и по - далечно минало , са плод на човешката фантазия, а защо не и на болното му съзнание или подсъзнание?!Има неща, които човек не може да си обясни, аз също съм преживял няколко такива случаи и до ден днешен не мога да си обясня нещата...Просто няма обяснение за това , което е далеч от нашето ежедневие и е извън здравия размисъл.

    ОтговорИзтриване
  2. Не мисля, че чак всичко е във въображението на хората, но до голяма степен си прав.

    Би ли споделил какви случаи си имал?

    ОтговорИзтриване