07 февруари 2012

Океанът се разцепва край Хонг Конг (ВИДЕО)

Това е поредното любителско видео, което става хит в интернет. За него се твърди, че е направено от рибар край Хонг Конг, който забелязал водовъртеж. В следващият миг обаче водовъртежът се превръща в огромна цепнатина в която започва да се излива океанската вода.

Вече има много обяснения - те включват минаваща подводница или кит, всмукване на вода от канализационната система на града и т.н. Най-вероятно обаче отново става въпрос за измама. Няколко неща навеждат на тази мисъл.

Първо видеоклипове с драматична музика говорят за това за създателите на клипчетата повече се интересуват от това да постигнат драматичен театрален ефект, отколкото да документират реално случващото се.

Освен това защо толкова много клипчета "показващи" НЛО, чудовища или феномени като този са толкова кратки - едва няколко секунди? Защото е по-лесно да се фалшифицира кратко видео отколкото дълго. Разбира се в случая обяснението за малката дължина на клипа може да е друго - човекът може да се е уплашил и просто да е зарязал снимането за да се измъкне от опасното място.

ИзточникПОДОБНИ СТАТИИ:
ВИДЕО: Английски град залят от морска пяна


Мини цунами удари гръцки остров


Мистерията на изплуващите човешки стъпала

Няма коментари:

Публикуване на коментар