16 февруари 2012

8 екстремни туристически атракции

Клетката на смъртта (Австралия)

В град Дарвин се предлага на туристите 15 минутна близка среща с огромен соленоводен крокодил. Единственото което отделя човека от крокодила е клетка направена от материала акрил с дебелина на стените едва 4 сантиметра.


Бейс Джъмпинг от скали в Норвегия

Тази атракция не е уникална, но именно в Норвегия е доведена до максимума си. Освен това там са и едни от най-красивите клифове, скали и фиорди.


Разходка с лодка край водопадите Игуазу (Iguazu) - Браилия и Аржентина

Каскадата от водопади Игуазу включва 275 отделни водопада и е едно изключително красиво място. За 15 американски долара можете да ги погледнете отблизо с лодка. Обаче не е никак безопасно - рез 2011 двама американски туристи загиват, а пет други са ранени.


Разходка на ръба на сграда (Торонто, Канада)

Тази атракция намираща се върху CN Tower "отваря врати" на 1 август 2011 и е привлякла търсачи на силни усещания на възраст от 13 до 90 години. "Разходката" е дълга 150 метра.


Вулканично бънджи (Чили)

Ако скоковете са бънджи не са достатъчно екстремни за вас, можете да пробвате такъв скок в кратера на активен вулкан! Това удоволствие обаче не се предлага самостоятелно, а е част от туристически пакет, който не е никак евтин - $9,995.


El Caminito Del Rey - разходка по Кралската малка пътека (Испания)

За този пешеходен маршрут бе исано в МИСТЕРИКА още през Август 2010. Може да видите видео тук.


Каяк с китовете (Канада)

Някои хора комбинират кану-каяка с наблюдение на птици или риболов. Други не играят на дребно - те съзнателно търсят близост с акули и китове.


Зорбинг (Нова Зеландия)

Това ново екстремно забавление представлява търкаляне по хълм вътре в огромна топка. Придобива популярност и в други страни като Уелс.


Връзка за повече информация (на английски)

ПОДОБНИ СТАТИИ:10 книги променили света

Няма коментари:

Публикуване на коментар