06 февруари 2012

6 февруари 2012 - кошмар в България, а и по-света

Сякаш това е някакъв страшен сън, но за жалост е истина...

Южна България под вода, най-малко 9 загинали

По последна информация загиналите от наводненията в Хасковско, Старозагорско и Кърджалийско са деветима души.

Най-тежко е положението в село Бисер, което е под вода заради скъсана язовирна стена на язовир "Иваново", близо до Харманли. В селото има около 1000 души. Четирима са загиналите в село Бисер, което тази сутрин беше залято от 3-метрова вълна. Разрушените къщи там са пет. Залято е цялото село. Едноетажните къщи са напълно наводнени.

News.bg

Полша даде нови десетки жертви на студа

Рекордно ниските температури в Полша взеха десетки жертви. По последна информация загинали са 62-ма души. В някои части на страната през нощта температурите са паднали до минус 24 градуса по Целзий.

В съседна Литва студът е още по-страшен, там живакът на термометрите е паднал до минус 31 градуса. Потвърдените смъртни случаи през уикенда са шест.

В Чехия жертвите са 18.

News.bg

Силен трус удари Филипините

Поне 53 човека са загинали след като трус с магнитуд 6.7 удари Филипините. Издадено е предупреждение за цунами

The Extinction Protocol

Цял ден има проблеми с интернет, особено за абонатите на VIVACOM (и в София и извън столицата) - дали това има нещо общо с лошото време? В момента ползвам интернет през SIM карта за да мога да довърша този пост. Този мобилен интернет е изключително бавен, но поне все още не е отказал. Явно проблема е доста голям:

Часове наред софийските абонати на Виваком нямаха интернет. В един момент сривът се задълбочи и засегна и някои телефонни постове. Засегнати са и някои от банкоматите в столицата, които отказват да извършват транзакции. Източник: News.bg

А на мястото където живея заради студа имаше трудности при доставката на питейна вода:

Поради ниските температури и замръзване на водохващанията е ограничен притока на питейна вода. В момента той е 120 л/сек., което е недостатъчно за всички населени места. Източник

Поне все още токът не е спрял...

Няма коментари:

Публикуване на коментар