20 февруари 2012

10 обитавани от призраци хотела в които може да отседнете (и дано да може да си тръгнете)

Това са истински хотели в които може да наемете стая и които имат репутацията, че са обитавани от духове. Някои гости на хотелите си тръгват по-рано от предвиденото (уплашени от нещо?), а понякога дори се случва някои поради една или друга причина дори да не си тръгнат (живи).

The Crescent Hotel, град Еурека Спрингс, Арканзас

Построен в края на деветнадесети век, този хотел все още приема гости. Почти всички известни телевизионни шоута с паранормална тематика са изпращали екипи в него. Има няколко смъртни случая и според мнозина духовете на тези хора продължават да обикалят сградата. В началото на двадесети век, хотела е купен от Норман Бейкър - шарлатанин, който предлагал "лекарство" за рак. Неговото "лечебно средство" всъщност е било направено от семе от пъпеш, кафява царевица, алкохол и карболова киселина. Много са починали преждевременно от това "лечение".


Banff Springs Hotel, Алберта, Канада

Дадената фотография е направена през 1929, но от тогава хотела и околността не са се променили много. Намира се в Скалистите планини. Служители и гости разказват за това което са виждали и усещали. Призрачна жена е виждана да танцува във балната зала. Говори се, че тя е загинала в сватбения си ден след като се спънала по стълбите и роклята и се запалила от близка свещ. За стая 873 се разказва, че цяло семейство било убито там. Самата стая е зазидана с тухли, но славата и продължава да се носи.


Castle Leslie, Глазлол, Монагам Каунти, Ирландия

За хотела се разказва, че могат да се видяд призраците на хора от старинния клан Лесли. В "стаята на Норман" се подвизава едноименния дух на човека, който някога наследил замъка, но загинал в битка. Старинното легло (от 1607 година) левитира във въздуха през нощта.


The Stanley Hotel, Истес Парк, Колорадо

В този хотел често посетителите ги побиват тръпки, особено през зимата. Тук е отсядал писателя Стивън Кинг и точно този хотел му е дал идеята да напише своята прочута книга "Сияние". Това между другото е една от най-плашещите книги на този писател, която съм чел.


Ostrich Inn, Колнбрук, Англия

Ако отседнете в тази страноприемница е добре да огледнете под леглото преди да си легнете. Нейният собственик през 17 век е бил направил скрита врата-трап под леглото в една от луксозните стаи. През нощта вратата се отваряла и гостите пропадали във врящ казан с вода в кухнята. Повече от 60 посетители са загинали по този начин и се разказва, че всичките още се навъртат като призраци там.


Hotel del Coronado, Колорадо, Калифорния

През 1892 млада жена на име Кейт Морган наела стая в хотела, вероятно за да се срещне със съпруга си. Няколко дни по-късно, тя била намерена мъртва на стълбите водещи към плажа под хотела. Разследването заключило, че става дума за самоубийство, макар да имало факти, които посочвали друго. От тогава се твърди, че духът и обитава хотела. През 1958 в хотела били заснети част от сцените от филма "Някои го харесват горещо" (Some Like it Hot) с Мерилин Монро. Твърди се, че духът на известната актриса също е бил виждан в хотела.


Hotel Provincial, Ню Орлеанс, Луизиана

Този хотел намиращ се в френския квартал на града е бил военна болница по време на гражданската война в САЩ. Гостите на хотела понякога чуват стенания и викове на призрачни ранени войници, други твърдят, че са виждали кръв по чаршафите и отварящи се сами врати.


Castle Stuart, Инвърнес, Шотландия

Този замък от 16 век е бил в руини 300 години преди да бъде превърнат в хотел. Разказва, се че някога по неговите извити стръмни стълби не един и двама човека са паднали и загинали. Това обяснява красъците, които могат да се чуят понякога. Освен това замъкът е бил свидетел на не една и две битки.


The Savoy, Массури, Индия

В този хотел са отсядали различни известни личности. Някои от тях са загивали при съмнителни обстоятелства. Това е хотелът, който е вдъхновил Агата Кристи да напише новелата си "Загадъчното произшествие в Стайлс" (The Mysterious Affair at Styles).


Langham Hilton, Лондон, Англия

Този хотел е построен през 1865. В него са отсядали много известни личности като Оскар Уайлд и Марк Твен, но другата му слава е, че там са забелязвани призраци във викторианско облекло, призрак на германски войник и дори на Наполеон Трети. Според мнозина стаята с номер 333 е най-прокълната. Хотелът има общо 380 стаи.


Източник

2 коментара: