29 януари 2012

Илюминатите в една книга и една игра

Всеки който се е интересувал от теории на конспирациите и мистерии вероятно е чувал за илюминатите. Досега в МИСТЕРИКА не е било публикувано нищо за тях. Сега обаче ми попаднаха една книга и една престояща игра и смятам да им отделя малко време.

Книгата се нарича "Кои са илюминатите?" от Линдзи Портър (Издателска къща "Хермес") и се опитва достоверно да представи кои са били илюминатите и имат ли почва теориите, че това тайно общество продължава да съществува и днес и дори да управлява света. Общо взето след като прочетох тази книга стигнах до извода, че повечето теории свързани с тях са пълна измислица и че през вековете различни правителства, религиозни или политически групи са използвали името на илюминатите за да оправдаят собствените си неуспехи и да внушат страх сред хората от "неизвестният друг". Аз купих книгата като преоценена, защото не е много ново издание, но предполагам все още може да се купи в някои книжарници или онлайн.


А играта около която се шуми напоследък се нарича "The Secret World" (Тайният свят) е се очаква да излезе скоро на пазара. В нея илюминатите са представени (противно на повечето теории) като добри хора, харесващи да пият, пушат и танцуват, но със свръхестествени способности и готови всеки миг да се бият с разни чудовища.Явно и през 2012 илюминатите продължават да разпалват въображението на хората, така както през последните няколко века.

2 коментара:

  1. http://dredybg.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html Тук съм писал малко по-подробно за книгата :) Който се интересува, нека види.

    ОтговорИзтриване