24 януари 2012

Иранска летяща чиния е свалила американския безпилотен самолет?

През декември 2011 иранските власти гордо показаха сваления от тях американски разузнавателен самолет RQ-170. Тогава те твърдяха, че са използвали електронна атака.

Сега обаче се появява един ирански инженер Мехран Таваколи Кеше (Mehran Tavakoli Keshe), който твърди, че са използвали силово поле и летяща чиния за да свалят самолета. Той лично бил отговорен за операцията. Тези си твърдения той излага в интернет форум.


Когато бе показан по иранската телевизия, сваленият безпилотен разузнавателен самолет изглеждаше съмнително запазен. Някои експерти изразиха мнение, че това не е истинският свален самолет. Според тях разузнавателният самолет се е разбил на толкова малки части, че иранците не биха могли да разберат нищо от използваните технологии. Властите в Иран не могат да се хвалят с купчина желязо и затова са направили макет на самолета и всъщност показват него.


Въпросният инженер твърди, че самолета изглежда толкова добре именно защото е прихванат със силово поле от тяхна летяща чиния и внимателно е положен на земята. Цялата история прилича малко на поговорката "гузен негонен бяга". Може би властите в Иран са се усетили, че твърде много си личи, че това е макет и са изфабрикували цялата история за да замажат случая и да обяснят как така самолета на САЩ е цял-целеничък.

Източник

Между другото името на Иран не за първи път се свързва с НЛО. Един инцидент от 1976 (преди иранската революция и смяната на властта) е придобил широка известност. Тогава над столицата Техеран се вижда с просто око и се засича с радар неидентифициран летящ обект. Два изтребителя са изпратени да го свалят, но системите им за стрелба отказват.

Не за първи път НЛО са забелязвани в "горещи точки" по земното кълбо - така е още от времето на втората световна война и светещите сфери наречени Фу-изтребители (Foo fighters). Сега нещата около Иран и неговата атомна програма се затягат. Дaли ще започне нова война в Персийския залив? Дали това ще е регионален конфликт или ще има последствия за целия свят (пророчеството за края на света през 2012) ? Ще видим ли пак непознати летящи обекти наблюдаващи какво правят хората на Земята?


ПОДОБНИ СТАТИИ:


От архивите: армията от извънземни в "автобус" (село край Севиля, 1971)

2 коментара:

  1. Анонимен29 юли, 2012 18:10

    ох как да се изразя за да не бъда груб :) проверете и стигнете сами до истината за инцидента. Има я, но не е в тази статия. Защо си губите времето да напишете подобна статния без да имате предварителна подготовка и запознаване? Поне безпристрастно да бяхте погледнали на въпроса.

    ОтговорИзтриване
  2. Човече, нещо си се объркал и то много сериозно. До точната и пълна истината за такъв инцидент не може да се стигне като се направи проверка. Единствено съответните служби на САЩ и Иран могат да знаят абсолютно точно какво е станало, но и това не е сигурно. Всичко изписано и изказано по медиите не е нищо повече от предположения, интерпретации или средства за пропаганда. Тази преводна статия не претендира за права върху истината. Смешно е ако тръгнеш да твърдиш, че имаш "предварителна подготовка и запознаване" по въпроса. Нямаш такива. Тези които са запознати, не пишат в интернет и не правят изявления.

    ОтговорИзтриване