21 януари 2012

Мистерията на изплуващите човешки стъпала

От август 2007 единадесет човешки стъпала са изплували от океана край бреговете на Британска Колумбия, Канада и Вашингтон, САЩ. Поне за толкова е съобщено, може и да са повече. За никое от тези стъпала не е намерено тяло и още по-странно всичките са били обути в кецове.

От тогава се появиха множество теории, които ги свързват с самолети паднали във водата, корабокрушения, дори със цунамито ударило Индонезия през 2004. Друга теория твърди, че сериен убиец дебне за хора носещи кецове - отвлича ги и ги убива, реже им стъпалата и ги хвърля в океана. Какво прави с останалата част от трупа не е ясно. Подобна теория твърди, че това е лоша шега на работник работещ в морга, който изнася стъпалата на починали скитници, които нямат близки и няма кой да забележи липсата.

Скептичният сайт Forgetomori.com излиза с друга теория. Този сайт е известен с това, че се опитва да обясни по обичаен начин всякакви мистерии - от НЛО до митични създания.

Според сайта, това са стъпала на самоубили се хора скочили в океана. Стъпалата са отделени от крака от разлагането и природните стихии (действително за никое стъпало не е установено, че е използван режещ инструмент). Защо обаче всички са обути в кецове? Всички ли самоубийци носят такива обувки? Естествено, че не - просто кецовете са доста леки и плуват на повърхността докато най-накрая биват изхвърлени на брега. Другите обувки потъват на дъното.

Сами решете дали това обяснение е убедително...


Няма коментари:

Публикуване на коментар