07 януари 2012

Обезпокоителни новини (7 януари 2012)

Наводнени къщи, евакуирани хора, затворени пътища в Сливенска област

Над 63 л/кв. м дъжд се изляза на територията на Община Сливен. 2000 декара земеделска земя са наводнени. Всички дворове, мазета и приземни етажи на къщите в село Бяла са залети с вода. Три моста в селото са разрушени и изнесени. Около 50 м е изровената пътна настилка в участъка Качулка – Бяла. Затворен за движение е пътният участък Бяла – Стара река. В село Раково 15 см от стената на корекцията на реката е съборена. Прекъсната е единствената връзка със село Нейково. В село Ичера живущите към високата част на селото са евакуирани. Настанени са при близки и роднини. Западният край на реката в село Чинтулово е изнесла множество камъни, затруднено е движението в този район. В района на местността "Селището" има наводнени имоти и къщи. Язовир "Асеновец" не е надвишил нивото на обема си. Денонощно се следи нивото на водата в язовира. Селата Старо село и Злати войвода са без вода. Причината е наводнени помпи.

Източник: Vesti.bg

Заспал супервулкан в Германия показва признаци на пробуждане

Край немския град Бон се намира неактивен супервулкан, който ако се събуди е способен да изхвърли милиарди тонове разтопена магма. Той изригва на интервали с дължина от 10 000 до 12 000 години. Последно е изригнал преди 12 900 години - тоест закъснял е за обичайния си график. Като повечето супервулкани той няма вулканичен кунус и с просто око не може да се разбере, че някога там е действал вулкан. Даже в момента там има езеро - Laacher See. Няколко малки земетресения в района може би са знак, че вулкана се събужда.

Източник

Ето едно видео от въпросното езеро, заснето на 1 ноември 2011, на което се вижда, че от дъното на езерото се издигат газове.ПОДОБНИ СТАТИИ:
Новини свързани с бедствия (17 декември 2011)

Няма коментари:

Публикуване на коментар