19 ноември 2011

2012 се очертава наистина ключова година

Настоящият материал се базира основно на тази статия в блога The Extinction Protocol, но е допълнен и с лични наблюдения.

През 2012 може да не настъпи края на света, но за много хора ще изглежда така, защото положението може много да се влоши поради не една, а няколко причини - геополитика, икономика, природни бедствия...

Геополитика

Напрежението в Близкия изток расте - Израел обмисля въздушно нападение над Иран за да спре производството на ядрени оръжия. От своя страна Иран предупреди, че ако бъде нападнат, ще последват ответни действия. През 2012 на президентския пост в Русия се завръща Владимир Путин. Той вече предупреди, че няма да остане безучастен ако Иран бъде нападнат. Русия междувременно модернизира ядрения си арсенал и заздравява връзките си с Китай - в страната все по-силни позиции заема национализма и дори крайния национализъм. А от историята знаем, че различни националисти и шовинисти не веднъж да разпалвали малки и големи войни.

През 2012 ще има ключови избори в Тайван. Именно Тайван е болна тема за Китай - винаги са искали да го върнат обратно в териториите си. От изходът на тези избори зависят много неща.

Икономика

Икономическата криза се задълбочава, а справедливите социални протести стават все по-големи. През следващата година се очертават нови сблъсъци и размирици. След фактическия фалит на Гърция, изглежда и Италия стремглаво върви към пропастта.

Слънчева активност

След период на затишие, според НАСА през 2012 и 2013 ще има повишена слънчева активност. Слънчевите изригвания са способни сериозно да нарушат комуникациите и други области от човешката дейност

Други космически опасности

Покрай Земята в рамките на няколко седмици прелетяха кометата Еленин и метеорита 2005 YU55. Откриват се все нови и нови комети. Докога ще имаме късмет?

Да не забравяме и предполагаемата планета Нибиру, която според някои се насочва към Земята.

Бедствия

Очевиден факт е, че за последните две години земната активност се повишава. Мощните земетресения и изригвания на вулкани стават все по-често. Няма признаци това активизиране да спре и през следващата година.

Митология

През 2012 свършва голям цикъл в календара на маите. Има предсказание и за завръщане на бога-птица Кетцалкоатъл. Друго предсказание от съвсем друга част на света говори за подобно завръщане на древни богове. Според шумерската митология тайнствените анунаки рано или късно ще се върнат на Земята. Съвпадение ли са двата мита?


ПОДОБНИ СТАТИИ:Драмата с Еленин приключи
Метеорит на 4.5 милиарда години удря къща на парижко семейство
Сериозни бедствия в Турция и Тайланд

3 коментара:

 1. 2012 дори ще е много по-зле от очакваното. Подгответе се.

  ОтговорИзтриване
 2. сподели нещо повече... ако ти е известно

  ОтговорИзтриване
 3. Анонимен28 март, 2012 01:26

  Какво да се подготвяме? Едвали някой може да се подготви за неизвестното...

  ОтговорИзтриване