23 октомври 2011

Сериозни бедствия в Турция и Тайланд

Над 500 жертви след земетресение в Турция

Земетресение с магнитуд 7,3 бе регистрирано на 35 км североизточно от град Ван, Турция. Трусът е регистриран в 13.41 часа местно (и българско време). Според обсерваторията Кандили трусът е бил само на 5 км дълбочина, съобщава Ройтерс. Колкото по-малка е дълбочината на епицентъра, толкова по-големи са рисковете от разрушения.Жертвите са между 500 и 1000 души, съобщи сеизмичната обсерватория в Кандили в Истанбул, предаде телевизионният канал Си Ен Ен-Тюрк, цитиран от агенция Ройтерс.

Повече подробности в Vesti.bg

Като гледам приставката в iGoogle показваща земетресенията в реално време, виждам че земетресенията с магнитут над 7 в тази част на Турция са 3 (към този момент). Освен това има и множество по-малки земетресения. Истински апокалипсис...Наводненията в Тайланд стигнаха и до столицата

Oт правителството на Тайланд заявиха, че наводненията в страната са най-критичните от десетилетия насам след като 1/3 от територията на страната продължава да бъде „заливана", а бедстивето достигна и дори до столицата Банкок.До момента са загинали 342 души, а 2,4 милиона души са афектирани от бедствието.

Източник: News.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар