17 октомври 2011

Драмата с Еленин приключи

Вчера (16 октомври) бе денят в който кометата Еленин трябваше да се намира на най-малко разстояние от Земята. От месеци много теории на конспирацията твърдяха, че на този ден ще се случат страшни неща. Е, общо взето нищо чак толкова апокалиптично не се случи. Най-сериозното събитие май бе ето това:

Чилийски вулкан обърка полетите в Латинска Америка

Десетки полети от аржентинската столица Буенос Айрес бяха отменени в неделния ден заради изригване на чилийския вулкан Пуйеуе, съобщи агенция „Новости".

Източник: News.bg

Не само, че нищо особено не се случи, но дори и никой не видя отблизо тази комета или поне парчетата от нея (преди време бе съобщено, че се е разпаднала на части). Това подхранва една друга теория на конспирациите, която също се появи преди доста време в интернет, но за разлика от другите теории предричащи края на света, тя твърдеше точно обратното. Според тази теория никаква комета Еленин не е съществувала, това е била една измама, един правителствен глобален експеримент да се провери как би реагирало населението на една новина за приближаващ се опасен обект. Като цяло хората по света не изпаднаха в голяма паника.

Сега, когато историята с Еленин изглежда най-после приключи, следва да си зададем въпроса дали не ни грози някоя друга комета, която няма да се окаже толкова безобидна за Земята. Напоследък астрономите откриват все повече нови комети. Случайно ли е това или наистина в Слънчевата система са пристигнали много комети от външните граници. Засега нито една от кометите няма траектория, която да заплашва Земята, но кой знае колко още комети не са открити? Все по-често падат и метеорити. Преди известно време имаше спекулации, че метеорит е разрушил къща в Аржентина. Тогава се спореше дали наистина това е причината или избухнала газова печка. При друг случай във Франция обаче няма място за съмнение - метеорит пробива покрива на семейна къща. За този случай обаче, ще можете да прочете през следващите дни в блога МИСТЕРИКА.

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Мистериозен светлинен балон над Пекин

Няма коментари:

Публикуване на коментар