11 юли 2011

Интересни новини свързани с животни

Елен спасява мармот от удавяне

Какво кара едно животно да помага на друго без да има полза от това? Явно животните се водят не само от инстинкти, а притежават и чувства (като съчувствие) и могат да извършват разумни преценки. За това говори и поведението на 4-годишния елен Шутър (Shooter) от зоологическата градина в Покатело (Pocatello), който видял, че един мармот се дави в съд с вода за пиене на едрите животни и го измъкнал от там.

ИзточникМакак се снима сам с фотоапарат

Още едно доказателство за интелигентно поведение представлява един макак (вид маймуна). Той не само може да използва фотоапарат ами и прави доста добри снимки на самия себе си.

ИзточникИнтересен въпрос

Ако си спомняте в началото на годината имаше масови измирания на птици, риби и други животни. Много учени и експерти се опитваха да ни убедят, че няма нищо странно в това и предлагаха идиотски теории обясняващи тези случаи. Специално при птиците едно от обясненията бе, че те са умрели от страх при гърменето на фойерверките отбелязващи Нова година. Сега един западен блог Animal Forteana посветен на странностите в животинското царство задава неудобния за много учени въпрос: Защо сега не видяхме нито една умряла птица след хилядите фойерверки изстреляни по случай националния празник на САЩ - 4 юли ?

Пчели срещу слонове

Преди време бе установено, че слоновете имат страх от пчелите. На това откритие бързо бе намерено практическо приложение. Някои фермери в Африка взеха да поставят кошери с пчели по оградите си с цел да предпазят растителната си продукция от "големите хулигани".

Източник


Мравки отглеждат други насекоми за месо ?

От много време е установен фактът, че много видове мравки използват друг насекоми (най-вече листни въшки) заради различни странични продукти които тези насекоми отделят. Сега изниква предположението, че видът мравки Melissotarsus отглеждат насекоми за да ги изядат след време. Мравки скотовъди? Все още не е напълно потвърдено дали е така, но ако това се потвърди, ще сме свидетели на поредната стъпка в еволюцията на животинския свят.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:Мистериозните същества от Фотошопландия
Нов рекорд за най-голяма уловена сладководна риба

Глутница кучета тероризират Вашингтон

Няма коментари:

Публикуване на коментар