02 май 2011

Живеят ли извънземни на планети вътре в черните дупки?

Звучи странно, но има вероятност извънземни колонии да живеят на планети намиращи се вътре в някои черни дупки, това твърди руски учен.

Според професор Вячеслав Докухаев от Руската Академия на Науките, някои черни дупки имат комплексна вътрешна структура, която позволява фотони, частици на материята и цели планети да обикалят отвътре границата на сингулярност - регионът в черните дупки в който пространството и времето стават безкрайни.

В центъра на определени черни дупки и при определени условия, съществува зона в която времето и пространството отново съществуват, казва Докухаев.

Ако една електрически заредена и въртяща се черна дупка е достатъчно голяма, той твърди, тя може да отслаби приливните сили, които са отвъд хоризонта на събитията - границата след която нищо, дори светлината не може да се измъкне от гравитацията на черната дупка.

Учените от доста време знаят, че фотоните може да оцелеят в стабилни орбити вътре в такива заредени черни дупки.

Но, професор Докухаев казва, че там може да има не само фотони, но и материални частици и цели планети. Те съществуват без да бъдат засмуквани навътре в черната дупка и получават светлина и топлина от обикалящите фотони. Тези условия може да са достатъчни за поддържането на живот, спекулира ученият.

"Развита цивилизация може да живее спокойно вътре в съпермасивни черни дупки без да е видима отвън"

По-рано тази година учените откриха, че черната дупка M87 е почти два пъти по-голяма отколкото се смяташе и е 1000 пъти по-голяма от черната дупка в центъра на млечния път. Дали там има живот?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:"Черният принц" - мистериозен сателит обикалящ Земята
Растенията на други планети може да имат черен цвят

Няма коментари:

Публикуване на коментар