04 май 2011

Топ 5 загадки на Нейл Арнолд

Нейл Арнолд (Neil Arnold) е дългогодишен изследовател на мистерии от Великобритания. Това е неговата класация за 5-те загадки, които са го заинтригували най-много.

1. Кой е Убиецът от Зодиака (The Zodiac Killer)

Това е сериен убиец от Сан Франциско действал през 60-те години на ХХ век. Никога не е хванат. Известен е с това, че редовно е писал писма до властите с кодирани фрази. Самият той се е нарекъл така в едно от неговите писма. Повече информация на сайта www.zodiackiller.com

2. "Призракът" от Блу Бел Хил (Blue Bell Hill)

Това е история за призрак обитаващ един хълм (Блу Бел) в Англия и също наричан "кралицата на призраците на пътя". Самият хълм се смята за едно от най-загадъчните места в Англия, намира се между Мейдстоун и Рочестър. "Призраци на пътя" или "фантомни стопаджии" обикновено се наричат такива призраци, които изглеждат като обикновени хора, спират те на автостоп (обикновено през нощта), но по някое време, когато се обърнеш към седалката до шофьора, виждаш че те са изчезнали. Повече информация на www.roadghosts.com

3. Паника от сатанисти

Понякога силната вяра в нещо води до това, че нещото наистина започва да се случва. Масовата истерия води до появата на митове, които заживяват свой собствен живот. Примерите са много - от "нападение с антракс" до "отвличанията от извънземни". През няколко години се появява подобна масова паника в САЩ - твърди се, че сатанисти отвличат деца за да извършват жертвоприношения с тях. Истински случаи или развинтено въображение?

4. Вампирът от Хайгейт

Хайгейт е старо гробище в Лондон. През 60-те години на ХХ век се разнесли истории, че зло същество напада хора там - психически, но и физически. Паниката до толкова се разраснала, че полицията започнала да арестува преминаващи наблизо хора по обвинения, че са дошли да извършват тъмни ритуали или да оскверняват гробове. Някои казват, че "вампирът" бил проследен до стара сграда където е прогонен с екзорсизъм, но други казват, че все още се появява от време на време.

5. Фантомни нападатели

Има десетки истории за тайнствени нападатели, като се почне от "Джак на пружинените крака" (Spring Heeled Jack), мине се през "Резачът от Халифакс" (Halifax Slasher) и се стигне до "Лудия обгазяващ от Матун" (Mad Gasser of Mattoon). Тези неуловими същества дебнат по тъмните алеи и удрят, обгазяват, порязват и т.н. неочаквано хората. Някои от тях вероятно са луди хора, които дебнат за жертви, а други са просто митове родени от масовата истерия.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Полтъргайст на видео?

Кучетата с червени очи

Няма коментари:

Публикуване на коментар