17 април 2011

"Черният принц" - мистериозен сателит обикалящ Земята

Александър Казанцев, руски автор на научно-фантастични книги, веднъж е казал, че мистериозен "непознат" сателит наречен "Черния принц" обикаля Земята. Той е вярвал, че обектът може да е с извънземен произход. Някои хора, включително учени са обърнали внимание на хипотезата му.

Американският астрофизик Роналд Брейсуел е първият който взема хипотезата на сериозно. През 1960 той публикува изследване включващо и данни от конкретни радио емисии. В данните имало странни феномени, според учения те са причинени от опитите на сателита да осъществи контакт с жителите на Земята.

Според Брейсуел, тази сонда е около планетата от много време и ще "върне отговор", ако ние проявим интерес. Но това ще стане след определен период (200 години) на политическа стабилност на Земята и неизчезващ интерес от няколко поколения. След това, сондата ще се свърже с нейния контролен център и може би ще предостави полезна информация на хората. Може би ще се присъединим към група цивилизации общуващи по между си от дълго време.

Стивън Слейтън, любител астроном от Аризона, съобщава за "Черния принц" през 1958. Докато гледал Луната през своя телескоп, той видял да преминава с голяма скорост тъмен обект със сферична форма.

Военните изискали информация за траекторията на обекта от Слейтън. Военните не успели да намерят нищо. Предположили, че астрономът просто е видял метеорит преминаващ пред Луната.

Съобщения от град Горки отново възвърнали интереса към обекта 20 години по-късно. Местен астроном засякъл странен обект докато тествал нова суперчувствителна апаратура. Този обект имал температура от 200 градуса по целзий.

Военният експерт от САЩ - Том Ериксон публикувал своите собствени заключения 10 години по-късно. Той считал, че обектът не може да бъде засечен от радар, защото е покрит с боя на графитна основа. Една година по-късно, американски комуникационен сателит внезапно изчезва. Той се е движел по орбита близка до предполагаемата орбита на "Черния принц".

През февруари 1962, астронавтът Джон Глен е видял три НЛО в близост до собствения кораб. От тогава НЛО се появяват при почти всички космически мисии.

През 1978 руският космонавт Юри Романенко казва, че заедно с Георги Гречко е видял обект да преследва техния "Съюз-6". По-късно космонавтът променя твърденията си и казва, че това е бил космически боклук.

През август 1978, четирима човека от съвместна руско-германска мисия виждат друг странен обект. Те обаче не дават повече подробности за това, което са видели.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар