10 март 2011

10-те най-опасни градове на света

Тази класация разбира се е субективна, но имайте едно наум ако смятате да ги посетите :)

10 - Банкок, Тайланд


Тайланд е най-големия производител на опиум и хероин в света, а наркотиците пораждат престъпност. За миналата година в столицата Банкок са регистрирани 20 000 нападения, 13 500 обира и 5 000 убийства.

9 - Гватемала Сити, Гватемала


Гватемала се слави с корумпираното си правителство, поето получава ежедневно пари от наркобароните. В столицата туристите са честа жертва на атаки.

8 - Багдад, Ирак


Нужно ли е да преразказваме защо е опасно в този някога красив древен град? Жалко за случващото се там...

7 - Грозни, Чечения, Русия


Градът на практика се управлява не от правителството, а от руската мафия. На всеки 20 минути става убийство, което прави по около 85 на ден.

6 - Рио Де Женейро, Бразилия


Този град е известен със своите карнавали, но и със своята престъпност. Още когато слязат от самолета на хората им раздават информационни листовки съветващи ги да не носят портофели и бижута. На ден стават около 20 убийства.

5 - Богота, Колумбия


Богота е най-голямото пристанище през което минават наркотици и оръжия от Колумбия към Панама. Огромна престъпност, дори и в сравнение с други страни от Южна Америка.

4 - Кейп Таун, Южна Африка


От години градът е залят от високи нива на престъпност. За една година са регистрирани повече от 70 000 сексуални нападения, 18 000 кражби и 13 000 грабежи. В страната се извършват около 50 убийства на ден, като половината от тях са в Кейп Таун.

3 - Могадишу, Сомалия


За къде е една такава класация без Сомалия. Трудно е да се намери точна статистика за извършваните престъпления там, но нивото на престъпност е огромно.

2 - Куидат Хуарес, Мексико


Този мексикански град намиращ се близо до границата със САЩ се слави с лошата си репутация. Там буквално се води война между няколко клана занимаващи се с наркотици.

1 - Каракас, Венецуела


Класацията се оглавява от град Каракас, поне според статистиката. Средно на жител се падат повече тежки престъпления от който и да е друг град в света.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар