13 февруари 2011

Руски еквивалент на HAARP ?

За американския проект HAARP се е изговорило много. Има и много теории на конспирацията свързани с него - от това, че може да осъществява контрол на съзнанието до това, че причинява гибелни земетресения. На практика това е масив от антени, които образуват йоносферен нагревател. От българския вариант на Wikipedia можем да прочетем следното (към дата на последна промяна 24 септември 2009):

Йоносферен нагревател е специална научна инсталация за въздействие на земната йоносфера. Посредством множество антени йоносферният нагревател може да предизвика изкуствено полярно сияние или да въздейства на климата.

Щеше да е изненада, ако и руснаците не бяха направили нещо подобно. Всъщност те имат дори повече от един подобни експериментални проекти. Изглежда някои са изоставени поради неуспех или липса на средства. До някои такива инсталации може да се стигне лесно, те вече не се охраняват. Именно на такива изоставени обекти попаднах в този форум. Според автора на темата там се е експериментирало с технологии предложени от гениалния физик Никола Тесла.


ПОДОБНИ СТАТИИ:


Руската мистериозна радиостанция UVB-76 спира излъчването си

Няма коментари:

Публикуване на коментар