23 февруари 2011

За мостовете и връзката им с паранормалното

От векове в легендите на много различни култури мостовете са били свързвани с множество паранормални същества. Тези необичайни срещи продължават и в наши дни.

Януари 1879, Шропшир, Англия. Късно вечерта един човек се прибирал с карета към дома си. Нощта била студена и осветена от Луната. Когато стигнал средата на Мост 39 над градския канал, едно дяволско същество, космат полу-човек, полу-звяр скочил от дърветата върху каретата, което накарало коня да полудее.

По-късно мъжът описал съществото като голяма маймуна със светещи очи. Когато се опитал да го удари с камшика си, той преминал през тялото му! След това съществото скочило и се изгубило в мрака. Така се родила легендата за човека-маймуна, който според някои все още се появява на мост 39.

Близо един век по-късно друг страшен инцидент се случил на моста в село Монфорд. Разсекретени документи на министерството на отбраната разкриват, че няколко пъти - през 1964 и 1966, млада жена на име Дайан Фоулкес е имала травматични преживявания свързани със срещи с НЛО на моста. При тези срещи е имало въздействие върху светлините и двигателя на колата и, а тя самата се е чувствала "много зле" и "страшно уплашена".

Нека не забравяме и съществото известно като Мотман - "човека-пеперуда". То многократно е било виждано в Пойнт Плезънт, Западна Вирджиния между ноември 1966 и декември 1967. То престанало да бъде виждано след като мостът в града се срутил на 15 декември 1967, отнемайки живота на 46 човека.

В Тексас има легенда за Човека-козел, който се навъртал край стар мост в Дентън. Според тази легенда, преди много години един последовател на дявола успял да отвори портал през който минало това същество. От тогава то няма намерение да се връща обратно.

Според някои автори изследващи паранормалното, мостовете са нещо като преходни зони между различни места. Те свързват не само един бряг с друг, но и едно измерение с друго...Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Най-страховитите места на планетата

Няма коментари:

Публикуване на коментар