07 януари 2011

Най-страховитите места на планетата

Ежегодно екстремният туризъм става все по-интересен и търсен от пътешествениците. Все повече хора се опитват да открият тръпката на ново и дори ужасяващо място. Специалистите обаче улесниха ентусиастите, като съставиха класация на местата, където кошмарите ви могат да станат реалност.

На първо място в списъка е Музеят на историята на медицината "Мютер" (Mutter Museum) в Калифорния. В него за изложени експонати на старинно медицинско оборудване, използвано за мъчения. Има и ужасяващи човешки черепи, погребани в земята трупове и скелети на двуглави деца. Всеки любител на приключението би пожелал да го посети.

Втора е лагуната "Трук" (Truk-Lagoon.com), разположена във вулканична долина в Микронезия, която е част от Каролинските острови. Тя привлича туристи с призрачните си дълбини и е истински рай за водолазите, които могат да се радват на мистериозно потънали кораби и военни самолетоносачи.

Веднага след нея се нарежда магическият пазар Сонора в Мексико. Той привлича посетители със своята тайнственост и оригиналност. Ако отидете на това нетрадиционно място, ще можете да се сдобиете с всякакви вещи за тъмни ритуали, да се запознаете с вещици или да надникнете в бъдещето.

Великденските острови - едно най-мистичните места на света - заемат четвъртото място. Там се извисяват огромни статуи с височина над 21 метра. Никой не знае кой е изработили фигурите. Днес древните култури са безследно изчезнали.

Неразгадани остават и блатата Манчак (Manchac), известни като "Блатата на призраците", намиращи се близо до Ню Орлианс, САЩ. За мястото съществуват легенди, според които там живеят върколаци.

Шести се нареждат парижките катакомби, където от векове се крият черепите и костите на мъртвите революционери.

Домът на семейство Уинчестър в Сан Хосе (Winchester Mystery House), Калифорния също е сред най-страшните места на планетата. Говори се, че имението е свърталище на мъртви хора , а стаите в него са обитавани от техните души.

Също толкова мистерия има и около т. нар. "капан на Мери Кинг" (Mary King's Close) в Единбург. Според хорските приказки това място гъмжи от призраци, които докосват краката и ръцете на туристите.

Абатството на Телем (Abbey of Thelema), създадено от известния сатанист Алистър Кроули, е на девето място.

А след години на табута едно от най-страшните места се оказва Чернобил, който ще отварят за туристи догодина.

Vesti.bg

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Някои от най-високите изоставени сгради по света

Няма коментари:

Публикуване на коментар