15 октомври 2010

Зловещите кукли от Острова на куклите в Мексико

Зловеща туристическа атракция съществува близо до Мексико Сити на един остров сред речните канали - Островът на куклите (Isla de las Munecas). Стотиците кукли с извадени очи, откъснати крака или обезобразени глави са страшни дори през деня, какво остава за ношта.

Цялата история започва след една трагедия от преди около 50 години. Островът имал един единствен обитател - Дон Жулиян Сантана. Един ден той извадил от водата трупа на удавено момиче. След този ден, той бил преследван от видения за нейната смърт. Веднъж видял кукла да се носи по канала. Извадил я и я закачил на едно дърво като се надявал, че така ще успокои духа на злощастното момиче и че ще предпази острова от други злини.

Една кукла на дърво, обаче не била достатъчна за да успокои болното съзнание на Сантана. Той продължил да лови кукли и части от кукли от канала и да ги закача по дърветата. Но макар в каналите да плували различни боклуци, куклите били рядкост. Затова човекът започнал да претърсва градските сметища за тях, в редките случаи когато напускал острова си. По-късно дори започнал да разменя плодовете и зеленчуците, които отглеждал за кукли.

Историята придобива още по-зловещ оттенък през 2001, когато самият Дон Жулиян се дави в канала. Докато е бил жив, островът не е бил туристическа атракция, но неговите наследници го превръщат в такава. Различни телевизионни екипи са снимали там, а много от туристите посетили острова, твърдят, че чували куклите как им шептят...

Източник: Weburbanist.com


ПОДОБНИ СТАТИИ:


Страшни преживявания при заснемане на филм на ужасите

2 коментара: