03 октомври 2010

ООН назначи представител за контакт с извънземните

От днес ООН има свой представител за контакт с извънземни, съобщи БНТ.

Задачата да бъде главен преговарящ с евентуалните гости от космоса световната организация поверява на Мазлан Отман - астрофизичка от Малайзия.

В последно време са открити стотици нови планети, а това прави вероятността за среща с извънземен живот по-голяма отвсякога. ООН пък трябва да има готовност да координира реакцията и позицията на човечеството при евентуален пръв контакт.

Това мнение Мазлан Отман изложи наскоро пред учени и то обяснява решението на световната организация да открие новия пост. Други специалисти по Космоса на работа в ООН коментират, че в момента тя е най-подходящата фигура за ролята да каже на представителите на друга цивилизация: "Заведете ме при водача си."

Астрофизичката има ключов научен принос в своята родина и опит в ООН като шеф на малко известната служба за космически дела. Този орган се занимава с международното сътрудничество и право в Космоса, космическия боклук, рисковете от близки до земята астероиди.

Дневник

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Микроби са издържали 533 дни в КосмосаУчени предричат, че първата планета с условия подобни на земните ще бъде открита през 2011

2 коментара:

  1. Подготовката на населението за близки срещи от трети, четвърти и не знам още от кой вид е в пълен ход. Според мен, ще има разкриване на много тайни в близко бъдеще - 2012, 2013 година, може би.

    ОтговорИзтриване
  2. човечеството вече е подготвено за това

    ОтговорИзтриване