24 септември 2010

Пет теории за Саскуоч/Бигфут


Бигфут е същество, което се предполага, че обитава Северна Америка. Ето някои от предположенията какво може да е то:

1. Човекоподобен примат

Макар повечето човекоподобни примати по света да са добре познати, има малък шанс някое еволюционно разклонение да е останало незабелязано. Една група с популация 500 индивида би поддържала вида жив макар и на границата на оцеляването. Все пак малко е вероятно в Америка да има такава група въпреки все още обширните гори на някои места. Не са намирани нито кости, нито изпражнения, нито каквито и да било други физически доказателства (освен отпечатъци от стъпки).

2. Местен за Северна Америка природен дух

Такава интерпретация съществува във фолклора на някои индиански племена.

3. Извънземно същество

При някои наблюдения на Бигфут също са били наблюдавани и странни светлини в небето. Това накарало някои изследователи да стигнат до идеята, че става въпрос за извънземно същество, което идва с космическия си кораб, прави малко стъпкови отпечатъци по земята и отлита обратно.

4. Чудовище от друго измерение

При други наблюдения не е имало светлини в небето, а проблясъци сред гората. Понякога следи оставени от Бигфут свършват внезапно, сякаш съществото се е изпарило във въздуха. Има дори хора, които твърдят, че са виждали как изчезва по този начин. От тук и идеята, че просто прескача от измерение в измерение.

5. Обикновен човек с повече окосмяване

Или просто човек в маймунски костюм опитващ се да си направи шега с другите.

Повече информация по темата (на английски)

Няма коментари:

Публикуване на коментар