17 септември 2010

Древни и съвременни същества от Китай

КОСМАТИЯТ ЗВЯР

Хонг Конг, Китай, една вечер през март 1955

Вратите са добре залостени от ужасените жители, а полицията издирва космат звяр с височина около 1.80 метра. Един градинар на име Лао Чу се е сблъскал с него, борил се е и е оцелял. Съществото го нападнало на около 45 метра от семейния храм. Било покрито с дълга рошава сивкава козина и се приближавало на два крака към китаеца. Човекът го ударил в стомаха, но съществото го сграбчило и двамата се борили известно време. След това звярът побягнал на четири крака. Малко по-късно една жена съобщила, че е видяла бягащо същество на четири крака близо до зеленчуковата и градина. В меката земя били оставени триъгълни следи които не приличали нито на човешки, нито на маймунски.


ЙЕРЕН

Йерен (Yeren) също познати и като китайските диви хора са космати човекоподобни същества за които се твърди, че обитават горите на Китай. Имат червена козина и ръстът им е сравним с човешкия. Движат се на два крака и често се сравняват с орангутаните, но с повече човешки черти. Ако съществуват може наистина да са някакъв еволюирал вид орангутани.

В други свидетелства на хора твърдящи, че са ги виждали, йерен повече приличат на маймуни и са по-близки до това което в Америка наричат Бигфут.

Трети ги смятат за някакви примитивни хора подобни на неандерталците.

КИНОЦЕФАЛИ

Киноцефалите (Cynocephali) съществуват както в индийската и китайската митологии така и в митологиите на някои народи от Европа.

 Според китайската версия, тези същества живеят някъде на запад от Тибет и на север от Персия (днешен Иран). Те могат да си сменят формата от човек в куче и обратно, но дори и в човешката си форма винаги запазват част от кучешките си черти.


Източник: Phantoms & Monsters

ПОДОБНИ СТАТИИ:Митични същества: Genderuwo

Няма коментари:

Публикуване на коментар