05 август 2010

Мистерия с изчезнал човек във Финландия

Наскоро във Финландия е изчезнал тайландски работник, който работел като събирач на горски ягоди. Това се е случило в общината Салла, намираща се в северния регион Лапландия. Преди да изчезне, той се обадил на човека, който идвал всеки ден да го прибира и откарва до дома му и казал, че "нещо странно го следва, подобно на куче или нещо такова", веднага след като приключил разговора, си изключва телефона.

Започнало мащабно издирване, но не били открити никакви следи - нито човешки, нито животински. В издирването участвали предимно полиция и армия, едва на няколко от колегите на изчезналия било позволено да се включат, но скоро и на тях било забранено да участват макар да говорели тайландски и да можели да повикат сънародника си на родния му език. Полицията намерила в гората кошница за събиране на плодове и цели здрави дрехи, но според тях те са били занесени там от колегите на изчезналия. Никакви следи от кръв. Малко след това цялото издирване било прекратено с изявлението, че става въпрос за "обикновено нападение на диво животно". В местността има мечки и вълци, но мечките отбягват хората, а вълците ловуват на глутници (тайландецът споменал, че го следва едно същество).

Още по-странен е фактът, че скоро всички материали по този случай в сайтовете на вестниците били изтрити. Единствено жълтите вестници продължили да се интересуват от случая.

Твърде много странни неща има около този случай:

- Защо си е изключил телефона ?
- Защо най-вече полицаи и военни са допуснати до издирването ? Защо е прекратено толкова бързо ?
- Защо вестниците изтриват статиите по случая от сайтовете си ?

Връзка за повече информация (на английски)

ПОДОБНИ СТАТИИ:


"Човек с черни очи" в САЩ - случай от Тексас

Няма коментари:

Публикуване на коментар