31 май 2010

Аферата с канадската спирала

Преди около една седмица се появи сензационната новина, че над Канада е заснета необичайна спирала сякаш предизвикана от космически кораб, който е навлязъл в земната атмосфера и в последствие отново излязъл в космоса. Анонимен (поне в началото) фотограф е изпратил заснетото от него видео на The Weather Space.То много наподобява феномена забелязан над Норвегия.

Няколко дни след тази новина, един канадец - Кевин Мартин е признал публично, че видеото е фалшификация направена от него. Тази му "шега" води до уволнението на дежурния редактор в The Weather Space за деня в който е прието за публикуване въпросното видео.

Но внезапно историята придобива неочакван обрат. Появява се друг източник, пожелал анонимност, който твърди, че макар видеото на Мартин да е наистина фалшификация, то тя е направена на базата на действително случило се събитие. Човекът твърди, че наистина е имало прелитане на непознат космически кораб и той е бил свидетел на това. Бил толкова изумен, че успял да изтича в къщи за да си вземе фотоапарата едва след като корабът бил отлетял. Поне успял да заснеме оставената от него в небето на Канада странна спирала.Самия Мартин изведнъж започва да твърди, че му е оказвано натиск за да представи своята фалшификация. Историята се заплита - надяваме се на повече подробности в близко бъдеще.

ВРЪЗКА

Няма коментари:

Публикуване на коментар