01 април 2010

"Мъртва" котка се завръща при стопаните си

Смятана за умряла котка се завръща при стопаните си след 9 месеца отсъствие.

Анджело Петрило и съпругата му Кати изпаднали в дълбока скръб през юни, когато единият им котарак Алфи изчезнал. Две седмици по-късно един съсед им казал, че видял до пътя мъртвата им котка. Анджело отишъл там и сметнал, че това наистина е тяхната котка. Взел я и я погребал. Скоро след това семейството се преместило да живее в друга къща на около една миля от старата.

Девет месеца след това новото семейство което се било нанесло в старата им къща им телефонирало, че една котка упорито се опитва да влезе в къщата и вероятно е тяхна. Анджело и Кати не повярвали защото Алфи бил мъртъв, а другата им котка Фреди била с тях. Но на другия ден отново им се обадили, че тази котка не ги оставя на мира. Анджело отишъл да провери и с изумление видял, че това наистина е Алфи.

Анджело не може да повярва на съвпадението - "котката която погребах преди толкова време имаше абсолютно същите шарки и беше същата големина". Явно все пак е погребал друга котка (а може би не?), която толкова прилича на Алфи защото може би му е братовчед.

А къде е бил истинския Алфи през цялото това време ? Явно се е загубил и когато най-после е намерил пътя към дома, стопаните му ги е нямало. Но за щастие сега всички са отново заедно.

Връзка за повече информация (на английски)

Няма коментари:

Публикуване на коментар