09 декември 2009

Какво да направим ако видим НЛО

Ако видите НЛО и особено ако сте решили да съобщите за наблюдението е хубаво да знаете няколко лесни за запомняне неща. В противен случай рискувате никой да не ви повярва и дори да станете за смях.

1. Мислете трезво. Наблюденията на НЛО са вълнуващи и обикновено стават без да сме очаквали. Въпреки това не изпадайте в захлас или в паника. Много пъти се е случвало очевидци да имат под ръка фотоапарат или камера и да забравят за тях в изненадата си. А една снимка би била добро потвърждение на разказа ви. Освен това ако не сте единствените, които са станали свидетели, може да помолите другите хора да разменят с вас телефонни номера и в последствие да им се обадите за да потвърдят думите ви.

2. Опишете на хартия наблюдението. При първа възможност опишете с най-големи подробности какво сте наблюдавали. Защото с времето нещата се забравят.

3. Не лъжете и не доукрасявайте. Едно наблюдение на НЛО е достатъчно фантастично само по себе си. Няма нужда да го правите още по-фантастично с измислици. Тези измислици могат да ви изиграят лоша шега и се използват от скептиците за отричане на цялото наблюдение. Същото се случва и ако се опитате да изкарате пари от случката - може да ви обвинят, че сте измислили всичко за да спечелите някой лев.

4. Съобщете за наблюдението. С всяко съобщено наблюдение може би се приближаваме все по-близо до разгадаването на мистерията наречена НЛО. Все пак имайте едно наум на кого точно да съобщите за видяното и може би е добре да помолите да не разкриват самоличността ви публично.

Връзка за повече информация (на английски)

Няма коментари:

Публикуване на коментар