28 октомври 2009

Вход към пещера на Луната ?

Астрономи от Япония са открили дупка на Луната преглеждайки снимки направени от японския апарат Kaguya, който приключи през юни мисията си продължила 2 години.

От много време се предполага, че на Луната има система от тунели, образували се от някога течаща лава през тях, но никога досега не е бил откриван вход към тези тунели. Подобни пещерни структури има на Земята.

Диаметърът на дупката се изчислява на 65 метра, а дълбочината на поне 80 метра.

Какви ли изненади се съдържат под лунната повърхност ?

Връзка за повече информация (на английски)


3 коментара:

 1. По неофициални данни. Дупката се е използвала от други цифилизация кацали на луната. В нея няма нищо освен една забравена карта с планетите. Знам го от внедрен хуманойд с човешки вид, живеещ на нашата планета. Преди 30 години кацат на луната с цел проучване на нашата планета, при излитането от там нещо се обърква в системата и аварират на планетата земя. Корабът им е открит, и до днес учените не могат да разберът принципа на действие. Това с кораба все още се пази в тайна, но тяхна си работа, нека си го пазят и никой няма да им помогне.

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен02 юни, 2012 09:06

  Този твой внедрен хумакоид казал ли ти е повече?Защото според мен никой човек не е кацал на Луната и надали има начин да разберем повече за картата?Откъде можеш да вярваш на тоя?

  ОтговорИзтриване
 3. Здрасти! Предполагам, че ти си човекът, който остави доста коментари напоследък. Бих те посъветвал да ползваш някакъв регистриран ник (потребителско име) за да може да те разпознаваме - това улеснява диалога :)

  ОтговорИзтриване