18 август 2009

Злите клоуни на Америка

11 август 2009

Един човек се е обадил на телефона за спешни случаи 911 малко преди 3 часа през нощта и съобщил, че някой облечен в клоунски костюм го е преследвал, докато той шофирал по Мелроуз Авеню в град Саут Бенд, щата Индиана.

Преследвачът изчезнал в гората. Полицейското търсене на мъжа облечен като клоун не се е  увенчало с успех.

Връзка за повече информация (на английски)

Според Лорен Коуман в тази статия в неговия блог "Twilight Language", от началото на 80-те години на ХХ век в САЩ започват да постъпват множество съобщения за клоуни, които се опитват да прилъжат малки деца да се качат в техните микробуси и каравани.

Поне аз не знам някога те да са успели да отвлекат дори едно дете, но пък всяка година в Америка изчезват множество деца и няма как да разберем какво наистина им се е случило, ако е нямало свидетели.

Вероятно тези страшни истории са вдъхновили Стивън Кинг да напише романа си „То” (публикуван през 1986).Дали това е съвременна легенда с корени в средновековната приказка за човека с магическа флейта, който извел всички деца от едно немско градче и те повече никога не били видени?

Хамелнският ловец на плъхове

Не трябва да забравяме и ефекта на подражанието. Колкото повече се говори за едно нещо, на толкова повече хора започва да се привижда то, а това е особено вярно за децата с тяхната фантазия. Също при такава публична истерия много ненормални хора или просто шегаджии започват да се правят на клоуни.

5 коментара: